Senast uppdaterad: lördag 30 juni 2018, kl. 14:02.53

INTERVJUER/KOMMENTARER INFÖR V75-FÄRJESTAD LÖRDAG 30 JUNI

V75-1, Silver, 2 140 m, auto

1 Olle Rols (Peter Ingves) tappade en sko med 800 meter kvar i det senaste loppet och det förstörde den dagen, tyvärr. Han känns fin i träning och vi hoppas kunna hitta ut i ­andraspår som vi har gjort de andra gångerna vi haft innerspåret. Nu vill jag främst se att han fungerar fullt ut, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Mats Rånlund .

2 Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson) var ute på en lite mer passande distans i sin senaste start och det är nog i kortaste laget den här gången. Det brukar ändå bli så pass bra tempo i de här loppen och går det 1.11 första varvet ska han räknas med segerchans, säger Marcus Sundberg hos Catarina Lundström.

3 Erik Sting (Carl Johan Jepson) gör det mycket bra i träning och verkar må bra för dagen. Jag överlåter all taktik till Carl-Johan men det är klart att jag har en fin häst och att han räcker långt, säger Timo Nurmos .

4 Don’t Mind Me (Örjan Kihlström) har fått två lopp i kroppen och bör ha gått framåt ­ytterligare av de loppen. Formen är fortsatt fin och han har tagit det senaste loppet på ett bra vis och han är en av många i ett jämnt lopp. Jag tycker att han ska räknas, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

5 Racing Mange (Joakim Lövgren) har fin form och är hyfsat startsnabb. Vi testar för att nå ledningen och om vi skulle lyckas är vi inte helt främmande för att köra där. Vi ­testade jänkarvagn för första gången senast på Mantorp och det blir likadant igen. Jag tycker inte att vi är chanslösa här, säger Jonas Oscarsson hos Joakim Lövgren.

6 Linus Boy (Kim Eriksson) står bra inne i denna silverfinal och han känns fin ­hemma i jobben. Jag vet att jag har två fina ­hästar med och båda är i bra ordning. Taktiken överlåter jag till Kim, säger Timo Nurmos .

7 Michelangelo Ås (Björn Goop) galopperade senast och vi har ingen riktigt bra för­klaring till det, kan ha berott på vagnen. Han har fortsatt fin form och jag tycker våra hästar är likvärdiga i loppet. Ifrån detta knepiga läge måste vi ha en del tur på vägen, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

8 King City (Kenneth Haugstad) gjorde två fina lopp i Oslo och tränar på fint. Nu är det medeldistans vilket är ett litet minus. Från detta läge ligger jag lågt och hoppas på en peng, säger Roger Walmann .

9 Baron Gift (Rickard Svanstedt) fick ett tråkigt läge med två långsamma startryggar och det drog ner förväntningarna. Känns jätte­bra annars och med lite tur är han bra nog att vinna även här. Det blir samma utrustning som senast, säger Rickard Svanstedt .

10 Super Zantos (Ante Lisell) har toppform för dagen och var mycket bra senast på Rättvik. Hade det inte strulat så hade vi kunnat vara ännu längre fram den gången. Nu möter vi bra hästar och jag är nöjd med en liten peng från detta läge, säger Tina Lisell .

Rank och V75-procent

RANK ATG

3 Erik Sting 30

4 Don’t Mind Me 17

2 Qahar Q.C. 16

1 Olle Rols 12

9 Baron Gift 8

5 Racing Mange 8

6 Linus Boy 4

7 Michelangelo Ås 4

8 King City 1

10 Super Zantos 0  

V75-2, E3-final ston, 2 140 m, auto

1 Flash Am (Örjan Kihlström) gjorde ett bra E3-kval och jag tror inte någon av konkurrenterna tar en längd på henne från start i det här loppet. Sedan om Örjan väljer att ­köra i ledningen, det väljer jag att överlåta till ­honom. Jag är mycket nöjd med henne för dagen och vi kör eventuellt barfota runt om nu i finalen, säger Roger Walmann .

2 Fragolini Am (Lars-Göran Söderberg) ­hade mycket krafter kvar i mål senast och ­segern var aldrig hotad då. Jag tror det kan bli ­dödens för mig i det här loppet, vilket inte behöver vara något problem. Det viktigaste för henne är att det blir ett jämnt tempo på loppet, säger Lars-Göran Söderberg .

3 Aleppo Pine (Kenneth Haugstad) är den av mina i det här loppet som har visat bäst kapacitet tidigare. Jag vill inte rangordna ­mina hästar men jag är väldigt nöjd även med henne. Hon kommer att göra ett bra lopp och även här rycker vi eventuellt skorna runt om, säger Roger Walmann .

4 Twyla Face (Ulf Ohlsson) var riktigt bra senast i kvalet och vann utvändigt ledaren och höll farten bra i mål. Hon känns fin i träning och det blir barfota fram precis som senast på Eskilstuna. Jag är optimistisk och tror vi är med där framme, säger Reijo Liljendahl .

5 Luce Axe (Kaj Widell) känns mycket fin för dagen och tränar bra. Alla som är med i finalen har hög klass men jag tror att vi kan ­vara med och göra upp om det. Hon är snabb ut och vi siktar mot ledningen om Kaj känner det vid starten. Det blir eventuellt barfota runt om, säger Jevgeni Ivanov .

6 No Matter (Erik Adielsson) är jag nöjd med för dagen. Hon är startsnabb så Erik lär ­ladda lite från början och försöka hitta en vettig position. Lättas lite i balansen nu men jag måste ändå ligga lite lågt inför den här uppgiften, säger Svante Båth .

7 Staro Miami (Mika Forss) var jag inte ­riktigt nöjd med senast men jag hoppas att det berodde på banan då. Hon känns fin i träning och från detta läge får Mika ­ladda och försöka hitta en vettig position från start. Det blir barfota runt om och jänkarvagn, säger Ari-Pekka Pakkanen .

8 Zara Kronos (Joakim Lövgren) var ute på en mycket dålig bana senast på Eskilstuna och vi glömmer den starten. Formen på henne är bra och då hon är otroligt kvick den första biten så laddar vi från start. Jag tycker ­inte att någon har en bättre häst i fältet och vi borde vara med där framme, säger Jonas Oscarsson hos Joakim Lövgren.

9 Racing Brodda (Mattias Djuse) svarade för en fin upphämtning senast och blev tvåa till slut. Känns fortsatt fin efteråt och om det skulle klaffa längs vägen tror jag vi kan vara med där framme, säger Mattias Djuse .

10 Loser on Loser (Björn Goop) behöver växa in i klassen ytterligare och jag är nöjd om hon är fyra-femma i loppet. Det blir barfota bak som senast, och eventuellt testar vi en ryckhuva nu, säger Fredrik Wallin .

11 Daze (Santtu Raitala) håller fin form för dagen och går bra varje gång, men långsökt att tro på seger från det här utgångsläget.

12 I’m Sailing (Anders Svanstedt) har haft ­lite problem med stänk när hon sprungit i ryggar och jag ändrar lite i utrustningen till den här starten och sätter på en ­stänkhuva. Jag testar även ett öppet huvudlag och plockar bort bomullen. Får ses som en riktig outsider härifrån, säger Anders Svanstedt .

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Flash Am 22

3 Aleppo Pine 29

4 Twyla Face 16

9 Racing Brodda 9

8 Zara Kronos 6

5 Luce Axe 7

7 Staro Miami 3

6 No Matter 2

2 Fragolini Am 4

11 Daze 1

12 I’m Sailing 1

10 Loser on Loser 1  

V75-3, Guld, 2 140 m, auto

1 West Wing (Ulf Ohlsson) känns bra och har en missvisande rad. Han är snabb från start och jag tror vi får positionen rygg ledaren. Jag har respekt för motståndet men tror på min häst och känner mig inte slagen på förhand. Jag lättar lite i balansen och tror på en bra insats, säger Micael Broberg .

2 Cyber Lane (Johan Untersteiner) verkar det mycket bra med för dagen och han har skött träningen på ett fint sätt efter senast. Perfekt läge nu och jag tror absolut att vi är med och gör upp om segern. Det blir inga ändringar sedan senaste starten, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

3 Sorbet (Örjan Kihlström) ströks senast då han hade lite för hög temperatur. Han tränar bra och formen är fortsatt god. Jag har respekt för favoriten i loppet, men vi känner oss absolut inte slagna på förhand, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

4 Global Money (Peter Ingves) gick okej i sitt senaste lopp och han närmar sig formen. Nu möter han några bra och det ser ut som det blir svårt att kunna vinna loppet, men en plats ska inte vara någon omöjlighet, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

5 I Love Paris (Björn Goop) ser fin ut för dagen och jag är mycket nöjd med att hon fick gå felfritt senast med krafter kvar i mål. Nu är det ett helt annat motstånd och jag måste ligga lågt och är nöjda med en tredje-fjärdeplats. Vi testar att rycka bakskorna på lördag, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

6 Heavy Sound (Kenneth Haugstad) galopperade senast uppe i Östersund, det berodde på en alltför hård bana för honom. Daniel är mycket nöjd i träning och han kan absolut vara med långt framme här. Vi ändrar ingenting i utrustningen från den förra starten, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

7 Pythagoras Face (Stefan Söderkvist) har fin form för dagen men i detta sällskap, och från detta utgångsläge måste jag ligga lågt och hoppas han kan tjäna en liten peng. Det blir inga ändringar, säger Roger Walmann .

8 Maori Time (Erik Adielsson) känns fin för dagen och formen är god. Vi möter bra hästar och läget är inte optimalt. Hon är startsnabb och jag låter Erik välja hur han vill ­köra, skulle det klaffa med positioner är hon inte helt borta, säger Stig H Johansson .

9 Nappa Scar (Per Lennartsson) fick ­dåliga ryggar i senaste starten på Boden och vi glömmer det loppet. Skulle det bli tempo på loppet nu så finns det en liten platschans för honom, men jag måste ligga lågt i detta sällskap, säger Per Lennartsson .

Rank och V75-procent

RANK ATG

2 Cyber Lane 77

6 Heavy Sound 10

3 Sorbet 7

8 Maori Time 3

1 West Wing 0

9 Nappa Scar 0

5 I Love Paris 1

7 Pythagoras Face 0

4 Global Money 1  

V75-4, Klass II, 2 140 m, auto

1 Quite Wish (Carl Johan Jepson) är jag väldigt nöjd med startspåret för och jag hoppas att det kan bli en resa i rygg på ledaren och fina pengar. Jag har inte riktigt bestämt hur det blir med huvudlaget, men det kan bli någon form av stängt, säger Ulf Stenströmer .

2 M.T.Mighty Winner (Peter Untersteiner) har gått ett banjobb där han var kaxig och fin. Plockar bort alla skor nu som jag hoppas ger en liten kick till och jag tror att han gör ett bra lopp, men det lär behövas för det är tufft emot, säger Peter Untersteiner .

3 Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) har tränat på fint efter senaste starten och han borde ha gått framåt med loppet då han haft två förkylningar under sommaren som sinkat honom. Det är ett bra motstånd så han får ses som en outsider här. Han lättas lite i balansen och så blir det rycktussar för första gången, säger Fredrik B Larsson .

4 Sign Me Up Too (Emilia Leo) har varit riktigt bra på slutet och gjort fina insatser. Allt verkar bra efteråt i träningen och vi har ingenting att klaga på. Bra motstånd nu när det är finaler men vi har ett bra utgångsläge och han är startsnabb. Kan vi vara bland de tre främsta här är vi nöjda, säger Emilia Leo .

5 Racing Ribb (Adrian Kolgjini) känns jättefin i jobben. Det är inget att säga om att han förlorade senast, han stötte på övermakten. Bra förutsättningar nu, han är startsnabb och det blev ett bra spår. Vi ryckte inte tussarna senast då jag tyckte det var onödigt. Han går med samma balans som i den senaste starten, säger Lutfi Kolgjini .

6 Global Unprotected (Magnus Jakobsson) har varit jättebra hela året och utvecklats väldigt fint. Fick dödens senast och jag tryckte väl inte på jättemycket och körde lite sista biten och han gick bra. Nu blir det barfota runt om för första gången, och hoppas det ska ge lite effekt. Det är jättebra hästar emot, men med en vettig resa kan han vara med och hugga, säger Magnus Jakobsson .

7 Cargo Door (Jorma Kontio) fortsätter imponera på oss. Möter tuffare hästar nu men senast var han väldigt rejäl och klaffar det så ska han räknas med chans, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

8 Bear Hope (Björn Goop) gjorde ett bra lopp senast på Vaggeryd och har fin form för dagen. Nu har vi blivit bortlottade och från det här läget måste vi ha mycket tur för att det ska lösa sig. Han har tagit det senaste loppet fint och är bra för klassen, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

9 Gear Extension (Örjan Kihlström) var väldigt rejäl senast, även om han mötte lite enklare hästar. Jag tycker att våra två i loppet är väldigt jämna så det blir nog ­positionerna som avgör vem som är längst fram, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

10 M.T.Jamming Jerry (Erik Adielsson) har ett spännande spår och han verkar fräsch och fin. Gjorde ett fantastiskt bra lopp senast och formen verkar god, så med lite tur kan han ta en plats, säger Daniel Wikberg .

11 Viscount (Oskar J Andersson) gjorde en rejäl insats senast och han har hög kapacitet. Tycker att han bör räknas med segerchans här, trots läget. Lättas lite men fortsatt med skor, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

12 Breidabliks Cognac (Conrad ­Lugauer) är en fin häst som gjort det bra på slutet och jag tycker att formen sitter där för honom. Däremot är ju läget så klart svårt men vi tror ändå på segerchans, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Global Unprotected 66

3 Milliondollarrhyme 3

12 Breidabliks Cognac 10

7 Cargo Door 5

4 Sign Me Up Too 6

8 Bear Hope 3

5 Racing Ribb 2

9 Gear Extension 2

11 Viscount 1

2 M.T.Mighty Winner 1

1 Quite Wish 1

10 M.T.Jamming Jerry 1  

V75-5, Klass I, 2 140 m, auto

1 Ukebell Jet (Conrad Lugauer) har ett bra utgångsläge och jag tror på en bra segerchans. Han har öppnat fint tidigare och kommer bra iväg härifrån, men han kan även gå bra bakifrån om det blir så, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

2 Wingait Erik (Björn Goop) har ett bra läge men möter tuffa hästar den här gången så jag är nöjd om det blir en hygglig placering för honom. Normalt kommer det bli tufft att vinna loppet, säger Stefan Persson .

3 Under the Counter (Oskar J Andersson) svarade för en imponerande insats senast och verkar hålla formen. Gör hon en liknande insats nu kan hon segerstrida på nytt, även om det är hårt motstånd, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

4 Minnestads El Paso (Rebecca Dahlén) fick en hovböld efter senaste loppet, så han har missat ett par jobb vilket inte är optimalt. Känns som vanligt i träningen nu efteråt, men lite svårbedömt är det. Han har höjt sig flera snäpp utan skor och det kommer gå att köra så igen, säger Rebecca Dahlén .

5 Young da Vici (Per Lennartsson) svarade för en fantastisk insats senast utvändigt ledaren och nu möter han återigen Mr Golden Quick som gick förbi över upploppet. Min häst lever på sin styrka och med klaff kan vi segerstrida. Det blir barfota runt om på lördag, säger Per Lennartsson .

6 Yankee Boy (Kim Eriksson) har vi siktat på det här loppet med och allt har gått enligt planen. Det känns som han är i toppskick och har han lite flyt under vägen ska han kunna slåss om en plats. Det blir ingen ändring, säger Stefan P Pettersson .

7 Mr Golden Quick (Santtu Raitala) har ­varit jättebra i sina senaste fem starter och jag tycker bara att han blir bättre och bättre. Det blir barfota runt om igen, vilket varit ett klart plus för honom och den här hästen ska alltid räknas med segerchans. Vi åker på fredag men det är inga problem att resa med honom, säger Mika Haapakangas .

8 Global Unlimited (Kim Moberg) har tyvärr fått ett uselt utgångsläge och därför behåller jag skorna på denna gång. Formen är fin men vi möter några som är för bra nu. Om det skulle lösa sig med positioner kan det vara en platschans, säger Svante Båth .

9 Gizmo de Veluwe (Stefan Söderkvist) var första galoppen inte hans fel riktigt men senast blev han lite för laddad och slog ihop. Det är bara att glömma de två senaste starterna och han känns fin hemma, så jag både hoppas och tror att han är i samma författning som tidigare. Blir barfota fram och stämmer det under vägen är han inte sämre än någon annan, säger Admir Zukanovic .

10 Gravity Falls (Kenneth Haugstad) gör säkert ett bra lopp igen och har fart för att vara med i detta sällskap men läget talar givetvis emot denna gång. Jag är nöjd om han kan vara trea-fyra, säger Roger Walmann .

11 Dom Perignon (Örjan Kihlström) är fin för dagen och är något av en vinnartyp. Nu har vi blivit bortlottade men jag tror inte man kan räkna bort honom om det skulle bli tempo. Om det skulle klaffa har han fart för att segerstrida, säger Roger Walmann .

12 Aramis Amok (Peter Ingves) har tyvärr gjort bort sig några gånger nu på slutet, men han kan mycket de dagar då han sköter sig. Han borde duga en bit om han går felfritt fast med tanke på hur han varit i sina senaste starter måste vi ändå säga att det är en galopprisk även den här gången, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Minnestads El Paso 19

1 Ukebell Jet 23

11 Dom Perignon 14

7 Mr Golden Quick 17

2 Wingait Erik 6

5 Young da Vici 7

3 Under the Counter 8

9 Gizmo de Veluwe 3

6 Yankee Boy 2

8 Global Unlimited 1

12 Aramis Amok 1

10 Gravity Falls 0  

V75-6, Brons, 2 140 m, auto

1 Joe Hoo Lee (Lars Fredrik Kolle) går upp i klass och möter väldigt bra hästar men han har aldrig varit i bättre form själv och fick ju ett perfekt spår. Om det löser sig har han chans på en plats men vi är nöjda med en slant. Går med jänkarvagn, barfota och norskt huvudlag, säger Geir Kihle .

2 D.D’s Perseverance (Per Lennartsson) fortsätter att visa knallform och Per sa att han hade vunnit med lucka i det senaste loppet. Det känns som han står på tur för en seger då han har gjort några ruggiga lopp utan att få riktig utdelning, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

3 Overtimeosåfin (Lars-Göran Söderberg) var jag inte riktigt nöjd med senast på Dannero. Han hade inte det där riktiga ­trycket i steget och jag har ingen bra förklaring till det. Allt känns fint i träning efteråt men i detta sällskap ligger jag lågt och siktar på en peng, säger Lars-Göran Söderberg .

4 Ebony Boko (Oskar J Andersson) är naturligt startsnabb och får en fin resa härifrån. Hög grundkapacitet och kan dyka upp bland de tre. Barfota runt och jänkarvagn, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

5 Great King Wine (Stefan Söderkvist) avslutade väldigt vasst senast. Kommer han ­lite bättre på det den här gången blir han farlig med liknande avslutning. Samma utrustning som senast, säger Admir Zukanovic .

6 Urban Kronos (Örjan Kihlström) har ­varit otroligt fin på slutet och formen ska vara fortsatt på topp. Örjan får ladda från start för att försöka hitta en vettig rygg och skulle det bli tempo på loppet så tror jag vi är med där framme, säger Roger Walmann .

7 Dice Man (Peter Ingves) har tyvärr ett spår lite långt ut men han har visat ruskigt bra form för dagen. Måste testa lite från start då han är snabb ut och inte trivs med att sitta för långt bak i kön, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

8 Toddler (Marc Elias) har mycket fin form och vi får köra en bit från start. Skulle han lyckas komma i bra slagläge så ska han räknas, men spåret är ett minus, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

9 Mellby Dealer (Erik Adielsson) är det riktigt bra med och jag var väldigt nöjd med loppet han gjorde senast. Vi fick ett fint läge nu och jag tycker att jag har en häst som växer då han möter bra motstånd. Hoppas få med oss en fin peng, säger Roger Nilsson .

10 Ragazzo da Sopra (Björn Goop) har utvecklats mycket fint under året och formen ska vara fortsatt god. Spår 10 behöver ­inte vara fel då han tål att göra en hel del jobb själv. Jag tycker att han ska räknas vid rätt resa i det här loppet. Det blir barfota runt om och eventuellt en jänkarvagn, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

11 Mack Dragan (Carl Johan Jepson) var väldigt bra senast och allt känns normalt efteråt, men han är ingen glänsare i jobben. Barfota blev en liten extra kick senast och han har nog fötter, så det ska gå att köra så igen. Läget blev inte som jag hade hoppats på och man blir ju lite beroende av vad de andra gör i loppet, säger Morgan Wilhelmsson .

12 Disco Volante (Ulf Ohlsson) var inte som bäst senast utan att vi hittade någon förklaring till den insatsen. Han har fortsatt alldeles för lite pengar på sig och det finns nog ingen häst i Sverige i klassen med samma kapacitet, så trots spåret kan det gå. Kommer nog åtminstone gå barfota fram, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

Rank och V75-procent

RANK ATG

12 Disco Volante 18

11 Mack Dragan 23

6 Urban Kronos 20

10 Ragazzo da Sopra 14

8 Toddler 7

5 Great King Wine 5

1 Joe Hoo Lee 2

2 D.D’s Perseverance 6

7 Dice Man 3

4 Ebony Boko 1

9 Mellby Dealer 1

3 Overtimeosåfin 1  

V75-7, E3-final, 2 140 m, auto

1 Hitman River (Conrad Lugauer) har återhämtat sig bra efter försöket senast och hästen är startsnabb. Det är många fina hästar med i loppet, men han är en av dessa och vi har stora förväntningar. Det blir eventuellt barfotabalans, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

2 Global Welcome (Örjan Kihlström) har gjort allt rätt hittills och var fin i kvalet ­senast. Från detta utmärkta läge kan ­Örjan välja hur han vill köra. Formen ska vara god och jag tror vi är med där framme och gör upp om det. Det blir inga ändringar från ­senaste starten, säger Svante Båth .

3 Attraversiamo (Erik Adielsson) har varit mycket fin och utvecklats på ett sätt jag är nöjd med. Jag vill inte rangordna mina hästar, men även här har vi ett fint utgångsläge och jag måste tro att han är med och slåss om segern, säger Svante Båth .

4 Global Withdrawl (Ulf Ohlsson) är min tredje häst i loppet och kanske den som är kvickast den första biten. Därmed inte sagt att han tar ledningen. Jag har stor respekt för Conrad Lugauers häst. Vi testar med rycktussar denna gång, säger Svante Båth .

5 Smokin Joe (Adrian Kolgjini) var vi väldigt nöjda med senast då han inte startat på ett tag. Han var mycket mängdjobbad inför senast, men behövde det loppet i kroppen. Han kommer vara ett snäpp bättre nu till det här loppet. Det blir rycktussar den här gången, säger Lutfi Kolgjini .

6 Even’s Cool Boy (Robert Dunder) tränar på som vanligt efter försöket och om det klaffar lite under vägen, samtidigt som de andra får jobba lite, tror jag inte han är så långt efter. Jag har en bra häst som är under utveckling och det blir samma utrustning som senast, säger Robert Dunder .

7 Baritone Artist (Markus B Svedberg) har tränat på efter försöket och han behövde ­inte gå sig helt trött där. Jag räknar med att han gör ett bra lopp men det gäller att han kommer till från spåret. Har förhoppningar att han ska vara bland de fem och han kommer lättas lite, säger Markus B Svedberg .

8 Önas Nougat (Per Nordström) kunde ­inte riktigt vara med sista biten senast men jag hoppas han ska vara bättre nu då han fått tuff träning innan, så förhoppningsvis ska formen komma. Stentufft motstånd och långt ut på vingen men han är kvick ut så jag får testa från start, säger Per Nordström .

9 Borups Senator (Christoffer Eriksson) gick ett bra lopp senast i försöket och tränar fortsatt fint efteråt. Bör få ett fint lopp här­ifrån och ska kunna vara trea-fyra. Eventuellt kommer vi köra barfota fram den här gången, säger Tomas Malmqvist .

10 Flight Dynamics (Per Lennartsson) är en fin treåring som är mer speedig än stark. Det är ett helt annat motstånd nu men har fått ett bra smygläge och ska kunna få en fin peng. Örjan tyckte det var bra effekt på barfotabalansen, så vi fortsätter så, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

11 That’s Art (Peter Untersteiner) har inlett karriären bra och även om han inte tillhör toppen så är han snäppet under. Får köra ­lite försiktigt härifrån men är man med i fältet så kan allt hända, men en slant är väl realistiskt, säger Peter Untersteiner .

12 Concrete Dee (Kenneth Haugstad) känns fin och formen är det inget fel på. Har fått ett iskallt läge och det är svårt att tro på en framskjuten placering härifrån. Vi testar barfota runt om och ryckhuva så får vi se hur långt det räcker, säger Roger Walmann .

Rank och V75-procent

RANK ATG

3 Attraversiamo 25

2 Global Welcome 29

1 Hitman River 19

4 Global Withdrawl 15

5 Smokin Joe 5

6 Even’s Cool Boy 3

9 Borups Senator 1

11 That’s Art 1

10 Flight Dynamics 1

8 Önas Nougat 1

12 Concrete Dee 0

7 Baritone Artist 0

Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 4 480 rader/2 240 kronor. ATG = V75-procent.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
Treåriga killar och tjejer står i fokus den här lördagen – det när Färjestad bjuder in till E3-fest. Det är bra klass på V75-omgång från Karlstad och Färjestad när E3-finalen för treåriga ston och treåriga hingstar och valacker ska avgöras på lördag. Vinnaren i respektive lopp kammar hem förstapriset på 925 000 kronor.

Har det bäst förspänt
På förhand är det Roger Walmann som har det bäst förspänt i E3-finalen för ston. Svante Båth är den som har det bäst förspänt när det gäller E3-finalen för hingstar och valacker. Bägge dessa E3-finaler känns dock relativt öppna på förhand.

Vi ska ha klart för oss att det handlar om ganska orutinerade hästar, och det ska dessutom maxas både med balans och utrustning på flera håll och kanter, vilket i några fall kan innebära att det blir för mycket av det goda.

De bästa spikarna i omgången tycker jag är 3 Erik Sting (V75-1) och 6 Global Unprotected (V75-4), jag tror båda dessa tidigt in i respektive lopp körs till ledningen och sedan blir de mycket svåra att rå på. Det finns flera fynd i startlistorna, nu är det bara att börja jobba in!

Spetsstriden
V75-1: 7 Michelangelo Ås öppnar kvickt och blir svår att stå emot från start, men över full väg så tror jag att Björn Goop släpper till en offensivt körd 3 Erik Sting.

V75-2: Jag tror konkurrenterna får svårt att ta en längd på 1 Flash Am, speciellt om hon tävlar barfota runt om och med jänkarvagn. 5 Luce Axe är den som utmanar främst.

V75-3: 1 West Wing med googles på håller ut sina konkurrenter från start, Ulf Ohlsson lär dock vara ute efter ryggen på 2 Cyber Lane, som tidigt lär få överta taktpinnen.

V75-4: 6 Global Unprotected bör i ett tidigt skede av loppet kunna köra sig till tät.

V75-5: Håller 1 Ukebell Jet ordning på benen från start blir han nog inte lätt att ta en längd på, utifrån är det främst 3 Under the Counter och 6 Yankee Boy som utmanar.

V75-6: 1, 3 och 4 kör om ledningen, samtliga släpper nog dock till 6 Urban Kronos.

V75-7: 5 Smokin Joe spetsar initialt, men bör söka rygg. 2 Global Welcome övertar?

Galoppvarning
V75-1: 1 Olle Rols kommer med två raka galoppmisslyckanden, ska han dessutom laddas från innerspåret kan det bli tredje galoppen i följd.

V75-2: 4, 6 och 12 har visat mest galopp hittills, men många relativt orutinerade hästar med i loppet som ska maxas i balans och utrustning.

V75-3: 1 West Wing har galopperat mycket på slutet, även 6 Heavy Sound har nära till galopp.

V75-4: Ovanligt få galopper i resultatraden för att vara Klass II, endast hästarna 2, 7, 11 och 12 har en galopp i raden, på de fem senaste starterna.

V75-5: 1 Ukebell Jet kan få problem från innerspår, och 12 Aramis Amok är inte helt enkel.

V75-6: Endast 1, 8 och 12 har noterats för en galopp, på de fem senaste starterna. Stabila hästar.

V75-7: Många hästar maxas för första gången nu.

Tänk på att ...
... 1 Olle Rols (V75-1) har haft innerspår bakom startbilens vingar vid två tillfällen tidigare, bägge dessa gånger har han varit chanslös på spets.

... 1 Flash Am (V75-2) troligtvis ska tävla barfota runt om samt i en jänkarvagn för första gången.

... 2 Cyber Lane (V75-3) normalt vinner sitt lopp, men han var inte som bäst senast. Jag garderar.

... 6 Global Unprotected (V75-4) troligtvis ska tävla barfota runt om för första gången i sitt liv.

... 1 Joe Hoo Lee (V75-6) kommer med knallform och vann V75-lopp vid samma tidpunkt i fjol.

... flera i V75-7 kommer maxas i utrustningen.

Spiken
6 Global Unprotected (V75-4) tycker jag går från klarhet till klarhet när han radar upp segrarna och det här är Magnus Jakobssons nye stjärna. Jag tror ingen vill bråka med honom från start och det bör bli tidig ledning, sedan vinner han igen.

Luringen
2 Wingait Erik (V75-5) avslutade bra senast som tvåa och är klart på gång igen, och i ett öppet lopp så tycker jag att han är värd att se upp med. Björn Goop upp ska bli intressant att se, och från det här utgångsläget ska ekipaget få ett fint lopp.

Bästa spelet
3 Erik Sting (V75-1) var väldigt rejäl vid överlägsen seger senast på V75 i Östersund, och är han i närheten av den insatsen så tror jag att han vinner igen. Han kan öppna bra från start och jag tror han körs offensivt. Han blir svårslagen här.

Upplagt: 2018-06-29

Källa: Martin Berg

www.000webhost.com